2018. május 14., hétfő

Sonkás-sajtos háromszögek csak kovásszal( élesztő nélkül)


További fázisképek a recept után.A sütést megelőzőn nap reggelén készítettem egy előtésztát 3 dkg anyakovászból, 6 dkg vízből és 8 dkg lisztből. Jól összekevertem és egy csatos üvegbe tettem, lezártam a tetejét és késő délutánig a konyhában a  pulton hagytam.

Délután a dagasztáskor:
fenti összes előtészta,
50 dkg liszt,, 
1 púpos tk. só, 
0,5 dl olaj, 
kb. 2 dl víz és 2 dl tej,
reszelt sajt


Délután a fenti hozzávalókból egy szép sima tésztát dagasztottam. Kb. 40 percenként 3 x hajtogattam,  majd a lezárható kelesztő tálban a hűtőbe tettem éjszakára.  Korán reggel kivettem a tésztát és a konyhapulton hagytam kb. 2 órát melegedni. Majd vékonyra nyújtottam, megkentem fokhagymás tejföllel, szórtam rá morzsolt kukoricát, kicsi darabokra vágott sonkát, apróra vagdalt lilahagymát, reszelt sajttal megszórtam. Lehet mást is rátenni ami éppen otthon van, vagy amit szeretünk.

Mint a bejglit feltekertem, vágtam, tepsire raktam, megkentem tojással, megszórtam sajttal/maggal, sütöttem. Nem kell pihentetni a felvágás után, és mehet sülni az előmelegített sütőbe.

Finom reggeli vagy vacsora. 

Tészta kinyújtva. (szép bubis a tészta széle is)

Kinyújtva.Megkenve a tészta fokhagymás tejföllel és megszórva minden finomsággal.Feltekerjük mint a bejglit.Feldaraboljuk.Megsült. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése