További képek a recept után
A dagasztás előtt 8-10 órával megetettem olyan keményebb galuska sűrűségűre a hűtőből kivett kovászt.
Hozzávalók:
- 5 dkg hűtőből kivett kovász,
- 5 dkg BL 112-es liszt (bármilyen jó, én ezzel szeretek etetni),
- kb. 6-7 dkg langyos víz.
Hozzávalók a dagasztáskor:
- fenti összes kovász kb. 15-17 dkg lehetett
- 12,5 dkg Dia-Wellness Zero 6 liszt (DW Zero 6)
- 12 dkg BL 80-as liszt,
- 1 evőkanál lenmag pehely,
- 1 evőkanál lenmag liszt,
- 1 tk. sikér,
- 1 evőkanál burg. pehely,
- 1 csapott tk. só
- víz amennyit felvesz. (3 dl-ig mértem, de még kellett hozzá rendesen)
A dagasztógép üstjébe tettem az összes hozzávalót és szép sima, lágy, selymes tésztát dagasztottam. Dagasztás közben néha leállítottam a gépet, és vártam 2-3 percet, hogy mennyi vizet kell még hozzáadnom. Rengeteg vizet felvesz a Dia-Wellnes liszt.
Ezután kelesztő tálba tettem, ahol gombócot formáltam belőle, és hagytam kb. 30 percet kelni. Gyúrólapra tettem, kilapogattam és meghajtogattam, majd ment vissza a kelesztő tálba. Összesen még 2 x ismételtem ezt meg, de kb. egy órás időközönként.
Ezután gyúrólapra tettem, kilapogattam nagyon óvatosan, hogy minél több bubi maradjon benne és veknit formáztam, majd a kelesztő kosárba tettem (amit most sajnos elfelejtettem kilisztezni), a tésztát varrattal felfelé. Most a 75 dkg-os vekni formában kelesztettem kb. 2 órát.
Lisztezett lapátra borítottam a tésztát, és a 30 perce előmelegített kőre toltam. Miután betettem a sütőbe visszavettem a hőmérsékletet a minimumra (gázsütő 1-es fokozat) és kb. 40-45 percig sütöttem.
Rácsra teszem, és amikor kihűlt felvágtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése