Hobbim a kenyérsütés. 2005. év eleje óta sütök otthon kenyeret. Saját magam jártam ki a kenyérsütés rögös útjait. A lefedett edényben való sütéssel kezdtem, majd megismertem 2014. novemberében a kövön sütést, Itt gyűjtöm össze a kövön sütött recepteket és a csak kovásszal készült sütéseket. Néhány egyéb receptet is áthozok a régi oldalról, illetve újakkal bővül. Néhány korábbi kenyér-, illetve nem kövön sütött receptek: http://p-iren.gportal.hu/
2015. augusztus 20., csütörtök
Király lisztes kenyér (élesztő nélkül chef kovásszal)
A kenyér még 2015. augusztus 18-án készült, csak most került fel a blogra.
Hozzávalók:
Nem igazán mértem pontosan a hozzávalókat.
Kb. 40 dkg BL 80-as liszt,
kb. 10 dkg BL 112-es liszt
kb. 10 dkg Király liszt,
22 dkg kovászolt kovász (chef) előző este megetettem.
kb. 1 evőkanál burg. pehely,
kb. 1-2 evőkanál aludttej,
1 nagyon púpos tk. só,
víz amennyit felvett, hogy lágy tésztát tudjak dagasztani.
Elkészítése
Sima lágy tésztát dagasztottam a fenti hozzávalókból. Dagasztás után 15 perccel átmozgattam, majd kétszer hajtogattam óránként. Az utolsó hajtogatás után 1 órát kelt még a kelesztő tálban, majd formáztam, kelesztő kosárba tettem a varrattal felfelé, és kb. 1,5 órát kelesztettem.
Lapátra borítottam és a 30 percig előmelegített forró kőre csúsztattam és 45 percig sütöttem gázsütőben. 5 percig maximumon, 40 percig a 2-es fokozaton.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése