Recept a képek után.
Zapletal Dikó Mariann receptje alapján sütöttem ezt a cipócskát. A kovászt is tőle kaptam, és most sütöttem belőle először. Nálam jóval több folyadék került a tésztába.
A sütést megelőző este:
15 gramm kovászt,
7,5 dkg Wessex BL 80-as lisztet és
7,5 dkg vizet jól összekevertem és egy üvegbe tettem, majd lezártam a tetejét és így hagytam 10-12 órára.
Másnap reggel a dagasztáskor hozzáadtam:
a fenti összes kovászt,
10 dkg monitoba lisztet,
10 dkg Wessex L 80-as lisztet
10 dkg tótkomlósi BL 80-as lisztet,
1 csapott tk. sót,
1 csapott ek. burgonya pelyhet és
2,25 dl vizet (másnak biztosan kevesebb kell).
Fenti hozzávalókból tésztát dagasztottam, 20 perc múlva átmozgattam és 3 x 60 percenként hajtogattam, mint a pogácsát szoktuk.
Az utolsó hajtogatás után még 60 percet kelesztettem. Majd formáztam, kelesztő kosárba tettem és 75 percet hagytam még pihenni.
30 percig előmelegítettem a gázsütőben a LIDL-s követ, rátettem a tésztát és max. fokozaton 10 percig, majd levetettem a legkisebb fokozatra és úgy sütöttem még 30 percig.
Rácsra tettem és hagytam teljesen kihűlni.
Gépi dagasztás és kézzel aló átmozgatás után:
20 perc kelesztés után:
Első hajtogatás:
Első hajtogatás után megkelt:
Második hajtogatás:
Harmadik hajtogatás:
Formázva:
Kelesztő kosárban:
Lapátra borítva és bevágva:
Megsült, szeletek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése