Recept a képek után.
Ezt a kenyeret 2016. szeptember 17-én sütöttem, csak most értem rá feltenni ide a blogra.
2 dkg kovászt, hozzákevertem
10 dkg Wessex angol BL 80-as lisztet és
10 dkg vizet.
Fentieket jól összekevertem és egy befőttes üvegbe tettem, lezártam és 12 órára magára hagytam a konyhában.
Másnap reggel a dagasztáskor:
Fenti összes kovász
25 dkg monitoba liszt,
25 dkg BL 80-as tótkomlósi liszt,
1 púpos tk. só,
1 evőkanál burg. pehely,
1 csipet aszkorbinsav (mert van,különben elhagyható),
3,5-4 dl víz. Nem írtam fel, ezért nem tudom pontosan. A folyadékot nem szabad egyszerre beleönteni a tésztához.
Fentiekből tésztát dagasztottam. Nem lett túl sima, de ezzel a kovásszal ilyen lesz a tészta.
20 percig kelesztettem, átmozgattam, majd 70 perc múlva hajtogattam. Újabb pihentetés kb. 60 percig, megint hajtogattam, és tovább kelesztettem újabb 1 órát. Majd megformáztam, kelesztő kosárba tettem, és ott kelt 1 óra 15 percet.
A Lidl-s követ 30 percig előmelegítettem a gázsütő legmagasabb fokozatán. A tésztát betettem, maximumon hagytam 10 percig, majd levettem a hőfokot a minimumra és úgy sütöttem még 35 percig.
Ezután rácsra tettem és hagytam kihűlni.
Elégedett vagyok a kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése