A receptre egy fészbuk csoportban leltem. Kicsit átvariáltam.
Legközelebb dupla adaggal fogom készíteni.Gyorsan haladok a sütéssel, mert két ostyasütőm van. Látszik is, hogy kétféle a kisült tallér.
Legközelebb dupla adaggal fogom készíteni.Gyorsan haladok a sütéssel, mert két ostyasütőm van. Látszik is, hogy kétféle a kisült tallér.
Hozzávalók:
- 150 g tk. tönkölybúza liszt,
- 100 g BL 55-ös liszt
- 50 g tk. búzaliszt,
- 100 g kovász (nekem most fehér kovász volt, és nem volt akítv)
- 120 dkg vaj,
- 120 g vaj
- 120 g trappista sajt,
- 1 dl tejföl,
- 1 egész tojás,
- 2 tk só
- (Mehet még bele bármi:füstölt sajt, kömény, len, szezám, stb. és/vagy cayennbors, chili pehely, füstölt Pimenton paprika, opcionális....
Elkészítés:
Délelőtt a hozzávalókból tésztát gyúrtam, majd délután kis gombócokat (nagyobb mogyorónyi méretűt) formáltam a tésztából, tálcára tettem, ráhúztam egy zacskót és másnap délelőttig a hideg helyre tettem. Lehet hűtőbe vagy ha az időjárás engedi akár erkélyre is.
Kicsit hagytam felengedni a tésztát, és ostyasütőben megsütöttem. Legközelebb dupla adagból fogom készíteni, és teszek bele valamilyen karakteresebb ízű sajtot is.
Én a füstölt sajtot a pogácsa tetejére sem teszem , mert megéghet , csúnya feketévé sül rajta . a sajtostallérba is szerencsésebb a sima Trapista sajt .
VálaszTörlésAz én receptem szerint csak összegyúrom a tésztát , várok vele egy keveset fél-egy órát , majd kigombócozom , és már sütöm is .Kb 90 db lesz 1 kg lisztből , csak sima 55 -s lisztből készítem , és általában a férjem süti .Viszont valamennyi zsiradék kifolyik sütés közben a tűzhelyre ennél a receptnél . A Te receptednél ez nem történik meg Irénke ? Ezt szerettem volna Tőled kérdezni .
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésSemmi zsiradék nem folyik ki. Igaz, nekem elektromos sütőm van.
Törlés