- 11 dkg kovász,
- 50 dkg liszt (ebből 30 dkg Wessex 6 magvas liszt, 10 dkg BL 80 és 10 dkg manitoba liszt),
- 3 dl víz,
- 1,3 dl aludttej,
- 1 nagyon púpos tk. só,
- 1 ek. szárított pirított hagyma.
Megjegyzés: A folyadék mennyisége függ a kovász hidratáltságtól, a liszttől és a dagasztásunktól is. Ezért ne tegyük bele soha egyszerre a receptben leírt folyadékot.
Elkészítés:
Mindent az dagasztógép üstjébe tettem, és összekevertem. Kb. fél órát pihentettem, majd szép hólyagosra dagasztottam a tésztát. 25 perc múlva átmozgattam, 3 x hajtogattam 45 percenként, majd még egyszer 30 perc múlva. Ezután hagytam kelni kb. 45 percet, formáztam, kelesztő kosárba tettem, kb. 40 percet kelt a konyhapulton, utána a kosárra zacsit húztam, majd betettem a hűtőbe. 9-10 órát pihent.
Reggel kivettem, és a pulton hagytam kb. 2 órát, aztán forró LIDL-s kövön ezeréves gázsütőben, gőz nélkül megsütöttem. Rácsra tettem, és hagytam kihűlni. Mikor teljesen kihűlt csak akkor vágtam fel. Elégedett vagyok.
Három naposan még mindig ilyen puha a csücsök:
Köszönöm...nagyon jó a recepted,jól sikerült nekem is,egyedül hagymàm nem volt de legközelebb beszerzem😊A kovàszos csoportba feltettem a képet is a kenyérkéről.
VálaszTörléshttps://m.facebook.com/groups/782197921931641?view=permalink&id=1004086339742797